Kävlinge GK
Om Kävlinge GK

Kävlinge Golfklubb ligger på historisk mark. Slaget vid Lund stod här på båda sidor om ån i december 1676, ett av de blodigaste slagen som stått på nordisk mark med stora förluster på både svensk och dansk sida. Det sägs att den danske kungen Kristian V:s fältkök sjönk i kärret mellan 12:e hålet och Kävlingeån. På ägorna har det genom årens lopp bedrivits jordbruk, konservfabrik, garveri, svampodling, svinuppfödning och uthyrning av hästboxar innan idéerna om en golfklubb realiserades.

1989 grundades Kävlinge Golfklubb och 1991 öppnade banan för spel. Omgivningarna vid Kävlingeåns dalgång bestod då mestadels av öppna landskap och odlade åkrar. Under årens lopp har vi planterat tusentals träd och buskar som gett banan en fin parkkaraktär. Vår golfklubb har drygt 1 100 medlemmar och varje år gästas vi av ca 35 000 golfare, matgäster och shopbesökare.

Kävlinge GK är en medlemsägd golfklubb där dess styrande organ är årsmötet, extra årsmöte (höstmöte) samt styrelsen. Under styrelsen finns ett antal kommittéer där nya förslag tas fram för att bli verklighet.

Kontaktinformation
Harrievägen 120 , 244 91 , Skåne län
Adress
Omdömen
4.13
Upplevelse
4.00
Tee
3.67
Fairway
4.00
Green
4.33
Bunkrar
4.33
Restaurang
4.33
Visar 1 - 3 av 3
Väldigt bra!
4.0
·
Medlem
·
För det förmånliga medlemskapet jag som student betalar är jag oerhört nöjd över hur banan ser ut och presterar! Väldigt välskött där man ser tydliga skillnader på fairway, ruff och greener. Trevliga banor med lagom många hinder, inte för svår men inte för lätt heller. Passar perfekt för […]
Otroligt trevlig bana att gå
4.7
·
Gäst
·
Jag spelade banan för andra gången den 26:e juli och då var banan i perfekt skick. Otroligt grönt överallt, tydliga skillnader på ruff, fairway, frinch och green och väldigt bra rull på greenerna. Fina och jämna greener utan fläckar och skador. En hel del backa vatten och fina och omhände […]