Tegelberga GK
Om Tegelberga GK

Tegelberga Golfklubb ligger i Alstad socken i Trelleborgs kommun, precis norr om landsväg 101 och alldeles vid gränsen till Svedala kommun, 20 minuter från Malmö och 10 minuter från Sturups flygplats. Här, i ett öppet böljande landskap, präglar  backlandskapet naturen, så fjärran från hur man föreställer sig sydvästra Skåne och så till den grad unikt att området klassats vara av riksintresse.

Tegelbergas golfbana har karaktären av en klassisk kuperad skotsk hedbana i skånsk miljö med intressanta naturinslag, såsom de så kallade dödissjöarna som utgör minnen från den senaste istiden.

Den ursprungliga 18-hålsbanan, Gamla banan, stod färdig 1990 och hade Peter Chamberlain som banarkitekt, för övrigt den första av de mer än 40 golfbanor han designat i sin karriär.

Vår fullängds niohålsbana, Tegelberga NIO, även den med Peter Chamberlain som arkitekt, stod färdig 2002. Den är dessutom en av Sveriges finaste Pay&Play-banor.

En högklassig restaurang (Goosebumps at Tegelberga), vår välrenommerade PGA-pro Christoffer Wahlgren med kollegor samt en utmärkt driving range och andra träningsområden gör Tegelberga till en golfanläggning i toppklass!

Hjärtligt välkommen på ett besök, du kommer inte att bli besviken!

Kontaktinformation
Tegelbergavägen 71-14 , 231 96 , Skåne län
Adress
Omdömen
3.81
Upplevelse
4.00
Tee
4.00
Fairway
5.00
Green
3.00
Bunkrar
4.00
Restaurang
3.00
Visar 1 - 1 av 1
Fin anläggning
3.8
·
Gäst
·
Anläggning

Tegelberga NIO 19-27

Tidigare mycket trevliga upplevelser på 18hålsbanan renderade i återbesök för att prova 9hålaren. Tyvärr lämnade dess greener lite kvar att önska. Potentialen finns där. Kanske beror det på torkan.