Out of Bounds

Alexander och Johannes startade Out of Bounds 2007 och sedan starten har Out of Bounds växt med hjälp av nöjda kunder, roliga dagar i solen och långa golfsäsonger. 2011 startades aktiebolaget Out of Bounds Sweden AB och idag är de ungefär 15 medarbetare som varje dag hjälper golfare med expertrådgivning till val av riktigt prisvärda och bra golfbollar!

Läs vår intervju med Alexander nedan.

Vad som förmodligen började som ett panikartat år kan kanske bli ert bästa år, många nya golfare har tagit upp sporten i år och flera äldre spelare har fått mer tid att ta sig ut på golfbanan?

Ja, det kommer bli ett fint rekordår för oss på många sätt, något vi såklart hade svårt att förutse i mitten på mars. Men golf visade sig ju snabbt vara en optimal sport att utöva nu när man på ett säkert sätt vill träffa vänner och samtidigt röra på sig. Från mitten av april har vi nästan dubblerat omsättningen mot förra året vilket både har varit roligt och väldigt utmanande. Nu hoppas vi såklart att alla som nu börjat, eller hittat tillbaka till golfen kommer att fortsätta att spela även kommande år.

Image

Vad är fördelarna med att köpa återanvända bollar?

Givetvis är pengarna du sparar en stor fördel, och beroende på hur mycket golf du spelar och hur många bollar du använder så kan du spara otroligt mycket pengar. Själva idén med återvinning är också bra för miljön. Många bollar vi säljer är i princip nya och det är uppenbart positivt att fortsätta spela på dessa bollar. Alternativet är att en onödigt stor mängd nya bollar ska produceras och skickas över hela världen samtidigt som samma modeller ligger på botten i en damm.

Det är väldigt många som använder sig av vår grupp på Facebook (Golfmarknden - Golfbollar) för att sälja begagnade bollar, vad är skillnaden på era återvunna golfbollar och deras begagnade bollar?

Vi kan bara redogöra över hur Out of Bounds jobbar, och det är något vi utvecklat under 13 år. Det går till så att vi samarbetar med ett hundratal golfklubbar i Sverige där vi regelbundet plockar upp bollar ur deras vattenhinder. Eftersom vi dyker på samma ställen varje år får vi alltid upp fräscha bollar. Vi har en välutvecklad kedja av dykning efter golfbollar, tvätt, sortering och logistik. Vi graderar bollarna i fyra olika klasser och säljer flera miljoner golfbollar varje år.

Image

Det är ju väldigt tryggt att köpa golfbollar från er, hur går det till från det att kunden besöker er hemsida till att den har fått hem ett härligt paket med bollar?

I dagsläget har vi ungefär 300 olika modeller av golfbollar som våra kunder kan köpa på webbplatsen. I kassan kan man enkelt betala med till exempel Swish, kort eller faktura. Paketet skickas oftast direkt med PostNord eller Budbee med en leveranstid på 1-2 dagar. Vi tar regelbundet emot feedback från kunderna och snittar på 4,8 av 5 i betyg på Trustpilot av 10 000 omdömen. Detta är tack vare att kunderna uppskattar vår process, service och bollkvalitet.

En av fördelarna vi ser med att köpa bollar hos er är att man börjar spela på en och samma boll, det vill säga att man inte spelar på en distansboll delar av rundan för att sedan byta till en mjuk boll när man har slagit bort den första.

Finns det några klara fördelar att använda sig av samma typ av boll konstant under sina rundor?

Att hitta en boll som presterar likadant varje gång är optimalt. Alla bra slag i golf är bra, men framförallt vill man ha en boll som gör de dåliga slagen och träffarna så bra som möjligt. Därför bör man spela på samma modell hela tiden för att få samma utgång hela tiden. Andra fördelar är också att:

Du alltid har en boll som är optimerad för din golf och med de egenskaperna som du vill ha.
Du lär dig hur bra och dåliga träffar känns mot klubban och kan då lättare förstå hur du träffar bollen.
Bollen beter sig likadant runt green varje gång. Spelar du med olika bollar kan den ena bollen vara designad för att rulla ut ett par meter och den andra för att spinna till och stanna direkt.

Det finns många etablerade märken och modeller hos er, men vilken är er ”kioskvältare”?

Vi har flera kioskvältare i flera olika kategorier. Några av de största favoriterna är Wilson Dx2 Soft, Callaway Supersoft, TaylorMade Project (a) och självklart Titleist Pro V1.

De flesta vet att Titleist Pro V1 är en boll som dominerar på marknaden och Touren, men är den bollen verkligen för alla?

När Titleist designade om bollen inför säsongen 2017 gjorde de många förändringar som gör bollen både mer lättspelad samtidigt som den fortsatt är fullproppad med fina egenskaper och hög känsla. Rent spelmässigt passar bollen bra för alla typer av golfare och svinghastigheter. Den är mjuk, förlåtande vid dåliga träffar, flyger bra och ger mycket spinn runt green. Detta är egenskaper som är bra för alla oavsett handicap. Det enda som talar emot är priset. Alla kan och vill inte köpa den dyraste massproducerade bollen som finns.

Vad har ni mer för märken och modeller som kan mäta sig med Titleist Pro V1?

Många tillverkare har tourbollar som nosar på Pro V1:an. För 5-6 år sedan var Pro V1 överlägset den bästa golfbollen i längd, spinn och känsla. Nu har vi TaylorMade TP5, Callaway Chrome Soft, Vice Pro, Bridgestone Tour B och många fler som ger liknande egenskaper och prestanda. Fantastiskt bra bollar allihop.

Har det på senare tid kommit fram några nya märken och modeller som kan konkurrera med de etablerade varumärkena?

Det dyker upp märken och modeller som snabbt blir intressanta. De flesta orkar inte hela vägen eller har inte möjligheten att leverera när det väl börjar efterfrågas. Märken som håller och som exploderat de senaste åren är bland annat Vice, Snell, White Label och Kirkland.

Förutom golfbollar vilka ytterligare produkter har ni på er hemsida?

Vi är väldigt stolta över våra golfhandskar från HJ Glove som vi också är ansvariga kring att marknadsföra. Toppmodellen HJ Solite är en fantastiskt prisvärd skinnhandske som utan tvekan konkurrerar ut de stora varumärkena prismässigt även om material och känsla är precis det samma.

Förutom handskar och andra förbrukningsvaror som peggar och grepp så säljer vi mycket klockor och GPS:er från Garmin, golfvagnar, bagar, kläder och resefodral. Även om just resefodralen kanske inte drivit vår försäljning just i år 🙂

Tack för intervjun Alexander!

Läs mer och handla dina golfbollar och andra golftillbehör på www.out-of-bounds.se

Image