Som du redan känner till är det väldigt enkelt att bli lurad när du köper eller säljer något på nätet. Vi rekommenderar så klart att man i första hand säljer till någon som kan hämta din vara och betala kontant eller t.ex. med Swish. Nu vet vi alla att det inte alltid är möjligt och då finns det olika sätt att skydda sig på, men eftersom det här är information som vänder sig till såväl köpare som säljare så kommer samtliga tips att motsäga varandra om vi listar dem för köpare resp. säljare.

“Skicka inte varan innan du fått betalt!”

“Betala inte utan att ha varan i handen!”

Ja, du fattar 🙂

Oavsett om du är köpare eller säljare så är det viktigt att man tar det säkra före det osäkra. Personen du är i kontakt med kan verka hur trevlig och pålitlig som helst, och i de flesta fall så är det en ärlig person som du har att göra med, men det finns ingen anledning att riskera någonting.

Vi kan därför erbjuda en tjänst där vi står som mellanhand för betalningen så att ni båda kan känna er trygga med affären. Läs mer om denna tjänst.

Äkta vara eller kopia

Vi rekommenderar att man alltid kräver att få se kvitto eller något annat äkthetsbevis på den produkt man köper. Det är ju en hel del nya eller i princip nya klubbor som säljs och då ska man alltid kräva kvitto eller motsvarande. Om detta inte finns avråder vi starkt från att genomföra köpet.