Falköpings GK
Om Falköpings GK

Vår 18-hålsbana även kallad Gamla Banan började byggas 1965 där banarkitekten Nils Sköld stod för designen. 9 år senare byggdes banan med ytterligare 9 hål.

Golfbanan som i folkmun ofta kallas för Berga är en härlig parkbana som ofta får höga betyg som sin layout. Berga heter det område där banan är byggd.

Genom hela banan ringlar sig Markabäcken som gör att du ibland får planera ditt slag noga. Banan kännetecknas som en ganska bred bana med små upphöjda greener. Detta avspeglar sig om inte annat i slopetabellen där många upplever att man får många slag.

Banans signaturhål är nr 6 och 18 där greenerna är rejält upphöjda och som lite kuriosa kan det nämnas det korta avståndet mellan green och nästa tee.

2006 stod vår 9 hålsbana färdig och invigdes i samband med att Telia Tour för damer arrangerades på Falköping.

Jämfört med 18 hålsbanan är vår 9 hålsbana är en platt bana, kortare än 18 hålsbanan men lite smalare vilket gör att på vissa hål kan det vara med fördel att låta drivern stanna kvar i bagen. En del kallar den teknisk och andra utmanande.

Det är iallafall en bana med variation och lite annan karaktär än 18-hålsbanan, vilket vi tycker är trevligt med två olika typer av banor.

Banan har en fantastisk miljö som parkbana med flera anlagda vattenhinder. På sista hålet tipsar vi dig om att stanna upp ett ögonblick njuta av den härliga utsikten innan du ger dig hän utslaget.

Kontaktinformation
Adress
Omdömen