Kumla GK
Om Kumla GK

Högtorpsbanan löper runt Nordsjön. På vägen mellan hålen 15 och 16 passerar vägen mellan Nordsjön och Söderhavet.

Kommunen medverkade i hög grad vid byggandet av banan, vilken invigdes i augusti 1986. Banan byggdes redan från början med 18 hål.

Banan är lätt kuperad, omväxlande och i huvudsak en parkbana med inslag av lövskog. Banan är väldränerad med lång spelsäsong. Den är känd för att öppna tidigt på våren men vad som gör detta möjligt är oklart.

Klubbens ambition är att erbjuda en bra och intressant bana för i första hand medelgolfaren.

Erfarenheten från klubbens elittävlingar visar att banan bjuder ordentligt motstånd för låghandicapparen. Särskilt på de 12 första hålen gäller det mer att spela förståndigt än att slå långt. Medelhandicapparen möter snarast en medelsvår bana. För höghandicapparen kanske banan kan kännas något lång men problemet minskade när vi slopade om för 5 tees för några år sedan.

Klubben har bra övningsområden som ligger väl till. Förutom putting- och chippinggreener och driving range finns ett ganska rymligt övningsområde med inspelsgreen, en större bunker och en korthålsbana med 5 hål.

Kontaktinformation
692 92 Kvarntorp, Örebro län
Adress
Omdömen
2.71
Upplevelse
3.00
Tee
2.00
Fairway
3.00
Green
4.00
Bunkrar
1.00
Restaurang
3.00
Visar 1 - 1 av 1
Kumla GK
2.7
·
Gäst
·
Anläggning

Kumla GK

Rolig bana med många utmanande hål, fina greener men lite väl tråkig tee och fairway på flertals hål. Bunkrarna är dock extremt dåliga, mycket grus. Stenskott på wedgar är något som man tyvärr kommer att vara rädd för nästa gång man spelar där igen. Receptionen va bra men lite otydlig […]