Mälarö GK
Om Mälarö GK

18-hålsbanan

Hål 1-18 öppnades 1994. 2009 renoverades greenområdena och krypven såddes på greenerna. Slingan är en klassisk inland linksbana med få vattenhinder, många bunkrar och snabba greener.

Hål 1-9

Slingan har en stor variation på längder och är spelmässigt utmanande, till exempel mäter hål 7 437 meter från tee 1 medan hål 4 endast mäter 290 meter från tee 1 båda par 4. Hål som ofta etsar sig fast på minnet är hål 5, hål 7 samt hål 9.

Hål 10-18

Slingan ger goda möjligheter till bra scoreer men samtidigt så straffas man hänsynslöst vid minsta misstag.

Hål 17 är en riktig pärla som blivit framröstat till ett av Sveriges 100 bästa hål av tidningen Svensk Golf och är föga förvånande banans signaturhål.

9-hålsbanan

Hål 19-27 utgör anläggningens 9-hålsbana en bana med lite snårigare ruff och fler vattenhinder.

Slingans båda par 3 hål vaktas av vattenhinder så det gäller att verkligen ha precision från tee och ta sig över dessa hinder. 19-27 har två par 5 hål som absolut är nåbara för den djärve golfspelaren. Avslutningshålet hål 27 är ett riktigt utmanande hål med out of bounds till höger och vatten som är i spel till vänser på utslaget. Om man väljer att spela säkert från tee och slå sig kort om vattnet blir istället inspelet rejält långt med både out of bounds till höger och vatten till vänser, men vem gillar inte utmaningar?

Kontaktinformation
Adress
Omdömen