Österåkers GK
Om Österåkers GK
Österåkers golfklubb ligger tre mil nordost om Stockholm i Österåkers kommun.
VÄSTERLED 18 HÅL

Västerled är av våra två 18-hålsbanor. Banan öppnade 1988 och är av linkskaraktär i lätt kuperad terräng. Den rankas som en av de bästa banorna i Stockholmsområdet. Banan har många spännande utmaningar som bland annat ett långt vattendrag och pottbunkrar i torvad linksstil.

ÖSTER BY STENSON 18 HÅL

Öster by Stenson är vår andra 18-hålsbana som är ombyggd i samarbete med Henrik Stenson Golf Design och öppnades 2018. En amerikansk parkbana med inspiration av Le Nationale och TPC Sawgrass, med tydligt definierade klipplinjer, gröna fairways, vit bunkersand och fina träpalissader. En bana med mycket risk and reward.

KORTHÅLSBANAN 9 HÅL

Korthålsbananär en 9-håls par-3 bana byggd i samarbete med Henrik Stenson Golf Design och samma karaktär som Öster by Stenson. Banan öppnades 2020 med vit sand i bunkrarna och grässorten är densamma på fairways och greener som på Öster. Samtliga utslag sker från mattaa, de 9 korthålen är indexerade 1-9 men banan är ej slopad och inte hcp-grundande.

Kontaktinformation
Långhundravägen 36 , 184 92 Norrö-Stava, Stockholms län
Adress
Omdömen
4.03
Upplevelse
4.00
Tee
4.00
Fairway
4.00
Green
3.67
Bunkrar
3.67
Restaurang
4.67
Visar 1 - 3 av 3
Öster by Stensson
5.0
·
Medlem
·
Anläggning

Öster by Stensson

En bana som alltid håller hög kvalitet.
Links-aktigt med väldigt fin anläggning
4.0
·
Gäst
·
Anläggning

Västerled

En blåsig morgon vilket gjorde det mer links-aktigt än vanligt! Fin anläggning med väldigt bra träningsområde och fint halfway house på Öster by Stenson
Inte på topp ännu
3.0
·
Gäst
·
Anläggning

Öster by Stenson

Detta omdöme utgår ifrån vad jag förväntar mig när jag spelar en bana som Öster, men jag vill påpeka att det just nu är reducerad greenfee. Två provisoriska greener med större hålkoppar (vilket gör rundan ej hcp-grundande) samt förhållandevis dålig finish på de flesta av de övriga greener […]