Ringenäs GK
Om Ringenäs GK

Ringenäs Golfklubb grundades 1987 av Owe Särnunger och har därefter  genom åren fortsatt att drivas i privat regi. Den ursprungliga banan bestod av 18-hål och var då ritad av arkitekt Sune Linde. Sedan dess har det hänt flertalet ändringar och utvecklingar genom åren och mer är påväg!

Ringenäs är en vacker anläggning med närhet till natur, hav och endast 10 minuter till stadskärnan i Halmstad vilket har blivit ett ypperligt läge för dig att besöka oss på utan att behöva kompromissa för avstånd!

En anläggning som till en början endast bestod av ett klubbhus och en golfbana, har nu utvecklats till att bli en komplett anläggning med ytterligare möjligheter för aktiviteter och förbättrad upplevelse!

Ringenäs Golfbana består numera av 27-hål uppdelat i tre slingor. De olika slingorna som designats och förbättrats av både Pierre Fulke och vid senare skede Magnus Sunesson (2016), bildar tillsammans en varierande 18-hålsslinga samt en 9-hålsslinga. Hålen är designade utefter sina lägen och har därmed fått olika karaktärer beroende på var du befinner dig vilket gjort att den uppskattas av alla typer av golfare. Medelgolfaren trivs framförallt för att banan inte är så lång, men den till synes enkla banan gör det istället lite svårare för dem duktiga då greenområdena är ondulereade med kluriga avrinningsytor. Något som däremot uppskattas av samtliga besökare Ringenäs Golfklubbs signum, sin fantastiska utsikt! Genom flera vyöppningar och designjusteringar kan man nu se havet från 21 av de 27 hålen. Många gäster säger att det måste vara Sveriges vackraste bana och vi tycker dem har rätt!

Kontaktinformation
305 91 Strandlida, Hallands län
Adress
Omdömen