Uppvidinge GK
Om Uppvidinge GK

Uppvidinge Golfklubb bildades 1998 och är medlem i Svenska Golfförbundet. Medlemsantalet var vid ingången av 2012 290 stycken. Banan som ligger på Enghult gård är naturskönt utlagd på gammal åkermark och lummiga ekbackar.

Delar av den första korthålsbanan ingår numera i den utlagda banan som har par 66 med 6 par 4 hål och 3 korthål. De första 3 hålen är byggda 2005 och har lagts ut i en vacker ekbacke med en del lite luriga utslag, för att få ett bra läge för fortsättningen. Greenerna på dessa hål är större och lite ondulerade. Hålen 4-9 har skiftande karaktär då de spelas över en mindre ås. Greenerna är här lite mindre och ställer stora krav på inspel.

Banan ligger i ett platt landskap och är lätt att gå utan större höjdskillnader. I anslutning till banan finns en drivingrange och ett mindre övningsområde som är öppet för alla. Klubbstugan som byggdes i samband av utbyggnaden av banan har en enkel självservering.

Ett flertal tävlingar som samlar bra uppslutning arrangeras varje år. Banan kan hyras för större sällskap eller företagsevent, för information se hemsida. Framtiden för klubben är ett ökat medlemsantal som frigör kapital för en modernisering av en del greenområden samt utbyggnad av något hål.

Kontaktinformation
Änghultsvägen 9 , 360 72 , Kronobergs län
Adress
Omdömen