Vasatorps GK
Om Vasatorps GK

Projektet “Golfbana på Vasatorp” tog sin form…

Vasatorps Golfklubb bildades i januari 1973 i samband med ett upptaktsmöte med över 400 deltagare. Initiativet till klubbens grundande togs av dåvarande chefen för Skanska, Ulf Widerström, som ansåg att marken kring Vasatorps Gård skulle passa utmärkt som golfbana och rekreationsområde. Marken ägdes då av Skanska och Göran Bengtssons Byggnads AB. 1972 kontaktade Ulf Widerström banarkitekten Thure Bruce som genast började skissa på en bana. Så småningom bildades en kommitté med bland andra ledamöterna Allan Persson (sedermera klubbens första ordförande), Olof Mathiasson och Walter Bengtsson. Projekt “Golfbana på Vasatorp” var nu ett faktum. De första nio hålen stod snabbt klara, och redan 1974 kunde klubben ståta med en färdig anläggning på 18-hål. Redan då var klubbens medlemsantal 700, vilket i dag har vuxit till ca 3 500 st.

Kontaktinformation
Vasatorpsallén 12-10 , 253 54 Dalhem, Skåne län
Adress
Omdömen
4.42
Upplevelse
4.50
Tee
4.50
Fairway
4.50
Green
4.50
Bunkrar
4.00
Restaurang
4.00
Visar 1 - 2 av 2
En av Sveriges bästa anläggningar. Allébanan
4.0
·
Gäst
·
Anläggning

Allébanan

Nyttjade ett paket bestående av Tournament Course + Allébanan + Lunch. Otroligt bra. Allébanans greener höll inte världsklass direkt vid tidpunkten för besöket men de har en bra design så det handlar nog om att de ska få ta sig.
En av Sveriges bästa anläggningar. TC
4.7
·
Gäst
·
Anläggning

Tournament Course

Nyttjade ett paket bestående av Tournament Course + Allébanan + Lunch. Otroligt bra. Tournament Course enligt mig en av Sveriges bästa banor!